Author Topic: Allocate a standard layout for each setlist.  (Read 652 times)

M2atrocks

  • Regular Member
  • ***
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
Allocate a standard layout for each setlist.
« on: March 03, 2020, 01:27:32 PM »
Hi.

Ist ist possible to allocate a different standard layout for each setlist?
If not it could be very usefull.

Best regards.
Marc

arlo

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4193
  • Karma: +104/-3
Re: Allocate a standard layout for each setlist.
« Reply #1 on: March 03, 2020, 01:36:26 PM »
No, but you can quickly switch between layouts using the Layouts button in the bottom toolbar.

M2atrocks

  • Regular Member
  • ***
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
Re: Allocate a standard layout for each setlist.
« Reply #2 on: March 08, 2020, 08:36:55 AM »
Thanks for the answer.
Don't you think that it could be useful?

arlo

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4193
  • Karma: +104/-3
Re: Allocate a standard layout for each setlist.
« Reply #3 on: March 08, 2020, 12:45:52 PM »
I see layouts as corresponding to what kind of event you're doing (individual study, band rehearsal, performance) and set lists as corresponding to which specific event you're doing (Friday's gig, Saturday's gig), so I don't see a fixed connection between a set list and a layout. In what situation would that be useful for you?

M2atrocks

  • Regular Member
  • ***
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
Re: Allocate a standard layout for each setlist.
« Reply #4 on: March 13, 2020, 04:32:56 AM »
There is a fixed connection between setlists, smartlist and layout.
If i open a setlist or a smartlist it comes automaticly with the last layout, right?
Then i must select a layout (click, look at the list,select) wich goes with my list, because i don’t want to see a list of songs with a bpm>120 with one of my layouts for rehearsal or show.
Wenn i‘m finish there, i must do the same again if i open a setlist that i want to see with with my rehearsal layout.
If not the setlist open with the last layout.
It could be a lot easier to have the possibility to allocate a layout to a set or smartlist too.

arlo

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 4193
  • Karma: +104/-3
Re: Allocate a standard layout for each setlist.
« Reply #5 on: March 13, 2020, 08:34:57 AM »
What I mean is that I think the choice of layout is usually determined by what setting you're in (individual study, band rehearsal, performance), not by what set list you're viewing. Can you describe in more detail a situation where that would be useful? I didn't understand your previous description.