Before posting, please read: When to use this forum, when to submit a help ticket

Author Topic: Control Changes section not visible ?  (Read 251 times)

coachz

  • Regular Member
  • ***
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Control Changes section not visible ?
« on: February 17, 2019, 11:57:29 AM »
I am unable to see the 2 CC fields as described in the Sending Midi section of the Tutorial help.
"For control changes, you'll see a set of two fields for each registered device if you define your MIDI devices as shown in the previous section. "

I did setup my Midi Devices as described.  Shouldn't I see this pic below and not just my program changes section with the raw midi section below it ?

http://forum.arlomedia.com/index.php?action=dlattach;topic=2049.0;attach=704;image

Using Raw Midi data works fine by the way.
« Last Edit: February 17, 2019, 12:17:08 PM by coachz »

arlo

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 3870
  • Karma: +91/-3
Re: Control Changes section not visible ?
« Reply #1 on: February 17, 2019, 02:27:46 PM »
Can you post a screen shot of what you do see?

coachz

  • Regular Member
  • ***
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: Control Changes section not visible ?
« Reply #2 on: February 17, 2019, 02:51:42 PM »
Is that section only for the web interface ?   I see it in my Win 7 box with Chrome but not in the app on android.  Thanks so much !

arlo

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 3870
  • Karma: +91/-3
Re: Control Changes section not visible ?
« Reply #3 on: February 17, 2019, 04:29:19 PM »
No, it's not only for the web interface.

coachz

  • Regular Member
  • ***
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: Control Changes section not visible ?
« Reply #4 on: February 17, 2019, 05:46:23 PM »
Cool  thanks.  Is there an advantage to putting them there over raw midi area?

arlo

  • Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 3870
  • Karma: +91/-3
Re: Control Changes section not visible ?
« Reply #5 on: February 17, 2019, 07:01:50 PM »
One advantage is that if you need to change the channel or port of the receiving device, you would only need to make that change in one place. The other advantage is that it's just easier to enter the decimal values than the hex values.

coachz

  • Regular Member
  • ***
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
Re: Control Changes section not visible ?
« Reply #6 on: February 18, 2019, 02:57:49 AM »
Ok.  Thank you for the clarification